Inloggen:


Gebruikersnaam:
Wachtwoord:
Onthouden?:


Statistieken


Er zijn 1 geregistreerde gebruikers online.
Online gebruikers:

  • Google [Bot]

Totaal aantal leden: 994
Ons nieuwste lid is Marco

Home » Sword reviews » Functioneel » Flexible Straightsword

Functionele zwaarden      

Flexible Straightsword

Door Richard

flexible straightswordEen bespreking van het flexibele rechtzwaard van Paul Chen / Hanwei.

Het flexibele rechtzwaard is ontwikkeld voor de moderne wushu beoefenaar die aan wedstrijden doet en dagelijks traint. Het lemmet is gemaakt van veerstaal en is flinterdun. Dat maakt het zwaard super licht van gewicht en zorgt voor een harde klap wanneer je een steek maakt.

Aan het ontwerp van het rechtzwaard is enige aandacht besteed. De sierlijke krullen aan de stootplaat en pommel maken van het zwaard een object dat gezien mag worden. In het midden van de stootplaat zien we het yin yang symbool, dat na enige tijd zijn glanzende kleur helaas verliest. Het handvat en de schede zijn met rode structuurverf afgewerkt.

Voorzichtigheid is wel geboden met dit zwaard. Niet omdat het lemmet scherp is, hij is namelijk ongeslepen, maar het lemmet is vrij kwetsbaar voor vervorming. Als je met de punt tegen iets aankomt ontstaan er gemakkelijk deuken. Het blad vraagt ook om enig onderhoud.

Na verloop van tijd merk je trouwens dat de stootplaat wat los komt te zitten, maar dit geeft geen problemen met het gebruik.

Het balanspunt licht op zo'n 10 centimeter van de greep, door het aanbrengen van een tassel kan het zwaartepunt nog meer naar de greep toegebracht worden en het oogt ook nog eens mooi. Het gewicht neemt dan natuurlijk wel toe.

Al met al een kwalitatief goed zwaard met een fraaie vormgeving. Ideaal voor de wushu beoefenaar die geen saai zwaard wil.

Klik op de afbeeldingen hieronder voor gedetailleerde foto's


flexible straightsword flexible straightsword flexible straightsword

Home » Sword reviews » Functioneel » Flexible Straightsword