Inloggen:


Gebruikersnaam:
Wachtwoord:
Onthouden?:


Statistieken


Er zijn 1 geregistreerde gebruikers online.
Online gebruikers:

  • Google [Bot]

Totaal aantal leden: 1000
Ons nieuwste lid is Pedorie

Home » Media » Movies & Swords » House of flying daggers

Movies & Swords      

House of flying daggers

Door Richard

Zhang Yimou

movies_hofdPlot: De blinde Xiao-Mei is danseres in de 'Pioen-roos paviljoen'. Kapitein Leo denkt dat zij de dochter is van de overleden leider van 'de vliegende dolken', een organisatie die strijdt tegen de corrupte regering. Hij stuurt Jin op onderzoek uit. Leo neemt Xiao-Mei gevangen en Jin helpt haar zogenaamd te ontsnappen. Tijdens het vluchten wordt het spel dat Jin speelt steeds meer waarheid.

Review: House of Flying Daggers zit vol actie, complotten, verraad, dubbel verraad, liefde en drama. Het speelt zich af tijdens de Tang Dynastie, 859 na Christus. De beelden zijn erg kleurrijk, wat een lust voor het oog is. De gevechten zijn soms zo sierlijk dat het lijkt alsof je naar een dans kijkt, niet altijd even realistisch, maar wel mooi om te zien. Het herfstlandschap is sfeervol en maakt later in de film plaats voor een strenge winter. Daar vindt het laatste gevecht plaats die, in tegenstelling tot de andere gevechten, juist bruut is.

Zhang Yimou kan goed overweg met prachtige omgevingen, spectaculaire gevechten en camera standpunten, wat hij eerder al liet zien in Hero. De acteurs spelen hun rol overtuigend. De sterke soundtrack voegt daar nog wat extra's aan toe.

Cast: Zhang Ziyi, Takeshi Kaneshiro, Andy Lau, Song Dandan, Anita Mui (R.I.P.)

Officiële site: www.sonyclassics.com/houseofflyingdaggers

Home » Media » Movies & Swords » House of flying daggers