Inloggen:


Gebruikersnaam:
Wachtwoord:
Onthouden?:


Statistieken


Er zijn 1 geregistreerde gebruikers online.
Online gebruikers:

  • Bing [Bot]

Totaal aantal leden: 994
Ons nieuwste lid is Marco

Home » Sword reviews » Functioneel » Paul Binns anderhalfhander

Functionele zwaarden      

Paul Binns anderhalfhander

Door Frank

paul binns anderhalfhanderHet is een groot zwaard en je moet wel redelijk gespierd zijn om het met één hand te kunnen gebruiken. Met twee handen gaat het trouwens een stuk makkelijker. Het zwaard ziet er erg indrukwekkend uit en is het grootste zwaard dat ik tot nu toe heb gekocht. Het gaat hier om een veertiende-eeuwse anderhalfhander. Het zwaard is gemaakt door de Engelse smid Paul Binns; www.paul-binns-swords.co.uk.

De afwerking van het zwaard heeft her en der wat putjes en krasjes. Voor sommige mensen is dit een probleem maar ik vind dat het zwaard er daardoor veel authentieker uit ziet. Paul’s zwaarden zijn echt, handgemaakt, en klaar voor het ruigere werk, en dat is ook hoe ze eruit zien. In de Middeleeuwen hadden de meeste zwaarden ook geen machinale spiegelgladde afwerking. De rand is scherp en de kling draagt een veertiende-eeuws smederijteken in de vorm van een kruis.

De kling is vervaardigd uit EN45 staal, dat sterk en buigzaam is. De wielvormige gevestknop en pareerstang zijn van ijzer en de greep is gemaakt van hout en omwikkeld met leer. Alles past stevig en rammelt niet. De schede die ik er bij heb besteld is gemaakt van dik leer en zo ook het ophangingsysteem dat erbij kwam. Ik heb er ook een Middeleeuwse riem bij besteld.

Over Paul Binns

Paul’s zwaarden zijn erg gewild in het re-enactment-wereldje door hun stevige bouw. Door de populariteit kan er een lange wachttijd zijn dus je moet wel wat geduld kunnen opbrengen, ook kan de afleverdatum soms uitgesteld worden omdat Paul het vaak erg druk heeft. Paul staat open voor persoonlijke ontwerpen en speciale wensen dus als je een bepaald zwaard wil laten maken kun je dit met hem tot in detail bespreken. Voor gedetailleerde beschrijvingen geeft hij de voorkeur aan telefonisch contact omdat dat sneller en makkelijker gaat, maar hij kan het ook via de mail doen.

Eindoordeel

Paul Binns biedt zwaarden aan die sterk zijn en een goede kwaliteit hebben voor een redelijke prijs. De wachttijd kan echter behoorlijk lang zijn (in mijn geval meer dan een jaar) maar dat is het waard. Ik kan hem absoluut aanraden voor iedereen die op zoek is naar een duurzaam zwaard.

Details

  • totale lengte: 1,27 meter / 50 inches
  • lengte van de kling (vanaf het gevest): 97,7 cm / 38.46 inches
  • balans: 85 cm / 33.46 inches vanaf de punt

 Klik op de afbeeldingen hieronder voor gedetailleerde foto's


paul binns anderhalfhander paul binns anderhalfhander paul binns anderhalfhander

Home » Sword reviews » Functioneel » Paul Binns anderhalfhander