Inloggen:


Gebruikersnaam:
Wachtwoord:
Onthouden?:


Statistieken


Er zijn 1 geregistreerde gebruikers online.
Online gebruikers:

  • Google [Bot]

Totaal aantal leden: 1000
Ons nieuwste lid is Pedorie

Home » Media » Books & Swords » Samoerai

Books & Swords      

Samoerai

Door Richard

Takashi Matsuoka

books_samoeraiIn een voorspellende droom ziet heer Genji zijn eigen dood. Het lijkt alleen in een andere wereld, een wereld zonder zwaarden, ingewikkelde kapsels, kimono's en enige vorm van gezag. Is hij in een andere tijd en plaats of kan Japan zo snel veranderd zijn? Het debuut van Takashi Matsuoka. De filmrechten zijn al vóór de uitgaven verkocht aan Universal Pictures. Het verhaal mag van mij zo op het witte doek. De titel Samoerai is wat simpel bedacht, origineel heet het boek Cloud of Sparrows.

Plot: De Okumichi-clan valt langzaam uiteen door de veranderingen in Japan. Tweehonderdvijftig jaar lang waren haar deuren gesloten voor het westen, maar nu dreigt het westen binnen te vallen. De samoerai wilt alles bij het oude houden, maar heer Genji, hoofd van de Okumichi's, weet dat dát onmogelijk is. Hij ontvangt zelfs drie zendelingen in zijn domein. De jonge krijgsheer heeft namelijk een visioen gehad, waarin een buitenstaander zijn leven redt.

Review: Een verhaal vol trouw, verraad, liefde, strijd, leven en dood. Samoerai speelt zich af in het mystieke Japan van 1861 dat op het punt staat te moderniseren. Geisha's, ninja's en samoerais tegenover christelijke zendelingen, kanonnen en geweren. Het verhaal beschrijft de verschillen tussen de traditionele Japanners en de moderne westerlingen. Het boek diept de karakters goed uit en onthult langzaam de onderlinge relaties. Alles lijkt voorbestemd, alles in het leven gebeurt om een reden. Zo speelt auteur Takashi Matsuoka met de tijd en voert hij je van het land van de reizende zon naar wildwest Amerika en weer terug naar Japan.

A.W. Bruna, Utrecht 2003
Hardcover, 383 pagina's
€ 22,95

ISBN  9022986543

Home » Media » Books & Swords » Samoerai