Inloggen:


Gebruikersnaam:
Wachtwoord:
Onthouden?:


Statistieken


Er zijn 0 geregistreerde gebruikers online.
Online gebruikers:

  Totaal aantal leden: 1000
  Ons nieuwste lid is Pedorie

  Home » Media » Movies & Swords » The last Samurai

  Movies & Swords      

  The last Samurai

  Door Richard

  Edward Zwick

  movies_lastsamuraiPlot: Nathan Algren reist naar Japan om diens leger op te leiden en de samoerai uit te roeien. Maar in de strijd tegen de samoerai wordt hij door hen gegijzeld. Tijdens zijn gevangenschap ontwikkelt Algren een sterke band met de samoeraileider Katsumoto en raakt hij steeds meer betrokken met de krijgers en hun cultuur. Uiteindelijk strijdt hij zij-aan-zij met de samoerai.

  Review: Het verhaal speelt zich af in negentiende-eeuws Japan dat op het punt staat te moderniseren. De samoeraiklasse verdwijnt en met dat lot kan de samoerai niet leven. In dat opzicht is de film historisch correct, ook qua kleding en omgeving benadert de film Japan uit die periode sterk. Alleen het verhaal is echt Hollywood, maar zoals Edward Zwick in de op disk twee geleverde mini-docu zegt: "Ik ben geen geschiedenis leraar."

  In de film komt de non-verbale communicatie goed naar voren, de emoties zijn sterk aanwezig. De Japanse cultuur en het verhaal zijn prachtig in beeld gebracht en dat gaat door in de gevechten. De muziek van Hans Zimmer maakt de film helemaal af.

  Cast: Tom Cruise, Ken Watanabe, Hiroyuki Sanada, Koyuki, Thimothy Spall

  Officiële site: www.lastsamurai.com

  Home » Media » Movies & Swords » The last Samurai