Inloggen:


Gebruikersnaam:
Wachtwoord:
Onthouden?:


Statistieken


Er zijn 2 geregistreerde gebruikers online.
Online gebruikers:

  • Google [Bot]
  • Bing [Bot]

Totaal aantal leden: 1000
Ons nieuwste lid is Pedorie

Home » Media » Movies & Swords » Tristan & Isolde

Movies & Swords      

Tristan & Isolde

Door lordofthefields

Kevin Reynolds

movies_tristanisoldePlot: In de Vroege middeleeuwen, wanneer Bretagne in verval raakt na de Romeinse bezettingen, heerst er verdeeldheid onder de Britse stammen. Hier profiteren de Ieren van die geen last hebben gekend van de Romeinse onderdrukkers. De Ieren komen geregeld naar het Britse schiereiland om te plunderen. Bij een van die overvallen komen de ouders van Tristan van Aragon om het leven. Zijn oom, heer Marke van Cornwell neemt de jongen mee en hij wordt aan het hof van D'or verder opgevoed.

Negen jaar verstrijken en Tristan is opgegroeid tot een van de beste strijdkrachten onder Marke`s troepen. Opnieuw komen de Ieren naar Bretagne om slaven te halen, ze weten tot het kasteel van Marke door te dringen en nemen de meeste jongeren mee. Er wordt hulp van anderen stammen ingeroepen om de jongelingen vrij te krijgen, dit lukt onder leiding van Tristan. Ook weet Tristan de Ierse leider Morholt te doden, maar hij kan niet voorkomen dat hijzelf ook gewond raakt door verlammende gif. Zijn medestrijders wanen Tristan dood en geven hem een waardig afscheid. Zijn lichaam wordt opgebaard op een houten boot om vervolgens al brandend de zee opgeduwd te worden. Het lichaam komt op het eiland van Ierland terecht, waar Isolde en haar gezelschapsdame Brangäne het ontdekken. Ze merken dat hij nog leeft en met medicijnen en kruiden weten ze de verlammende gif te neutraliseren. Tristan en Isolde worden verliefd, maar de Ieren vermoeden zijn aanwezigheid en Tristan moet vluchten. Hij vlucht terug naar Cornwell. Wanneer de bewoners hem daar weer zien is de vreugde groot.

Nadat de Ierse koning Toongat een nederlaag geleden heeft op de Britten, verzint hij een list en organiseert een toernooi voor de vrede. De winnaar krijgt de hand van zijn dochter Isolde. Tristan neemt deel aan dit toernooi om de bruid voor Marke te winnen, niet wetende wie Isolde werkelijk is. Hij wint het toernooi en zo wordt Isolde de bruid van heer Marke....

Review: De kostuums en omgeving zien er erg mooi uit en de film bevat geen onverwachtse spektakelmomenten of onwerkelijkheden. Ondanks de misschien wat spectaculair ogende cover is het geheel vrij correct verfilmd en schetst het naar mijn idee een goed beeld van die tijd, afgezien van een paar kleine details. Ook de gevechten zien er goed uit en bevatten niet al te veel ‘heldenacties’ of vreemde technieken. Het verhaal is goed te volgen, maar de originele sage (of in ieder geval de versie die ik ken) is behoorlijk uit het oog verloren. De opzet is gelijk, maar het verhaal is ontzettend versimpeld, hetgeen mij toch enigszins stoorde. Al met al is het een vermakelijke film die niet bekeken moet worden als een verfilming van de sage, maar als een middeleeuwse uitvoering van ‘Gladiator’.

Cast: James Franco, Sophie Myles, Rufus Sewell, David O'Hara, Mark Strong

Officiële site: www.tristanandisoldemovie.com

Home » Media » Movies & Swords » Tristan & Isolde