Inloggen:


Gebruikersnaam:
Wachtwoord:
Onthouden?:


Statistieken


Er zijn 0 geregistreerde gebruikers online.
Online gebruikers:

  Totaal aantal leden: 1000
  Ons nieuwste lid is Pedorie

  Home » Articles » A4-tje voor Oom agent

  Articles      

  A4-tje voor Oom agent

  Door Ger

  vrouwe justitiaWetsteksten zijn niet altijd even gemakkelijk, en de wapenwetgeving vormt daarin geen uitzondering. Aangezien Sword Facts Benelux natuurlijk over wapens gaat, is het voor ons belangrijk om te begrijpen wat wel en wat niet mag. En niet alleen wijzelf hebben soms moeite met de wapenwetgeving: ook overheidsdiensten zoals politie en douane blijken soms niet alles helder te hebben. In dit artikel proberen we duidelijkheid te scheppen, zowel voor jezelf, maar ook voor anderen!

  In de bijlage van dit artikel vind je een PDF-bestand met daarin een toelichting op de belangrijkste elementen van de Wet wapens en munitie. In een simpel A4-tje wordt toegelicht welk onderscheid gemaakt wordt in soorten wapens en welke handelingen je met die wapens mag verrichten. Dit kun je eenvoudig uitprinten en aan "oom agent" laten zien als hij je lastige vragen stelt op het moment dat jij net wil gaan trainen. Print het dus uit en stop het bij je spullen. Je hebt het dan altijd bij de hand in zo'n situatie!

  Het blijft natuurlijk een simpel A4-tje, en Wet- en regelgeving laat zich zelden in een A4 vatten. Voor de volledige teksten verwijzen we daarom naar de Wet wapens en munitie en de onderliggende Regeling wapens en munitie.

  Download hier het A4-tje voor oom agent.

  Home » Articles » A4-tje voor Oom agent