Inloggen:


Gebruikersnaam:
Wachtwoord:
Onthouden?:


Statistieken


Er zijn 0 geregistreerde gebruikers online.
Online gebruikers:

  Totaal aantal leden: 1021
  Ons nieuwste lid is martin72

  Home » Media » Movies & Swords » Hero (Ying xiong)

  Movies & Swords      

  Hero (Ying xiong)

  Door Richard

  Zhang Yimou

  movies_heroPlot: China is verdeeld in zeven koninkrijken. De koning van het machtige Qin rijk wilt China veroveren. Na een mislukte aanslag op de koning door Sky, Broken Sword en Flying Snow, moet iedereen honderd passen bij hem vandaan blijven. Op een dag ontvangt de koning Nameless, hij beweert de drie gedood te hebben. Als bewijs toont Nameless hun wapens en vertelt hij hoe hij ze gedood heeft.

  Review: Hero is een audiovisueel hoogstandje, de beelden en soundtrack stralen een soort filosofische zen sfeer uit, waardoor je gemakkelijk in een trance kan raken. Wie door al dat moois heen kijkt ontdekt dat er ook nog een sterk verhaal is. Nameless stelt zijn verhaal steeds bij, omdat de keizer hem niet gelooft. Die scènes hebben  een eigen kleur gekregen. Dat maakt de film niet alleen sfeervol, het is tegelijk een hulpje om het verhaal te volgen, want daarvoor moet je wel goed opletten.

  Zeker geen doorsnee Martial Arts-film, misschien komt dat doordat Zhang Yimou voor Hero alleen Chinese art house-films maakte. Dat neemt overigens niks weg van de kwaliteit van de gevechten, want ook die zijn verbluffend. Tan Dun verzorgt net als in Chroucing Tiger, Hidden Dragon voor de prachtige muziek.

  Cast: Jet Li, Leung Chiu Wai, Maggie Cheung, Chen Daoming, Zhang Ziyi, Donnie Yen

  [ Reageer in het forum ]

  Home » Media » Movies & Swords » Hero (Ying xiong)