Inloggen:


Gebruikersnaam:
Wachtwoord:
Onthouden?:


Statistieken


Er zijn 1 geregistreerde gebruikers online.
Online gebruikers:

  • Bing [Bot]

Totaal aantal leden: 1000
Ons nieuwste lid is Pedorie

Home » Media » Books & Swords » Moesashi

Books & Swords      

Moesashi

Door Richard

Bert van der Meij

books_moesashiTakezo, een bandiet in het Japan ten tijde van de samoerai, was zestien jaar toen hij begon met roven en moorden, op zijn twintigste had hij zijn eerste prijs op zijn hoofd. Dan pakt priester Takoean hem op en bindt Takezo hoog in een boom vast. Na een ontsnapping vindt de priester hem weer en sluit hem op in een donkere bibliotheek waar Takezo begint te studeren. Seizoenen verstrijken en Takezo ziet zijn fouten in, vanaf die dag heet hij Moesashi, de rest is geschiedenis.

Info: Een stripverhaal onder boekrecensies? In dit geval moet het kunnen. Het gaat hier om de stripbewerking van de gelijknamige samoerai-roman van Eiji Josjikawa: Moesashi.  Moesashi vertelt het verhaal van de legendarische Miyamoto Musashi, de ongeslagen duellist van de zeventiende eeuw die het wereldberoemde Go Rin No Sho (Het boek van de vijf ringen) schreef. Dit stripverhaal in een bundel van de drie albums die Bert van der Meij begin jaren '90 maakte.

Review: Met weinig woorden brengt Bert van der Meij het verhaal zo in beeld dat het lijkt alsof je een film kijkt, inclusief fragmenten in slowmotion. Het gehele boek lijkt dan ook op een gedetailleerd uitgewerkte storyboard  van een samoeraifilm. In het begin zijn de zwart-wit tekeningen wat lastig te interpreteren, maar als je er eenmaal aan gewend bent, ontdek je een waar meesterwerk. Zoals je mag verwachten van een verhaal over Musashi, bevat dit stripverhaal een filosofische thema, wat zowel in het verhaal als in de platen terug te vinden is. 

Stichting Sherpa, 2005
Paperback, 128 pagina's
€ 16,95

ISBN 9075504764

Home » Media » Books & Swords » Moesashi