Inloggen:


Gebruikersnaam:
Wachtwoord:
Onthouden?:


Statistieken


Er zijn 0 geregistreerde gebruikers online.
Online gebruikers:

  Totaal aantal leden: 1007
  Ons nieuwste lid is koosbe

  Home » Media » Movies & Swords » Seven Swords

  Movies & Swords      

  Seven Swords

  Door Richard

  Tsui Hark

  movies_sevenswordsPlot: China, zestiende eeuw. De keizer roept een verbod uit op het beoefenen van vechtkunsten. Generaal Vuur-wind zorgt ervoor dat deze wet gehandhaafd wordt en verdient zo een aardige duit met het uitmoorden van mensen die mogelijk een vechtkunst beoefenen. Dan is Vechtersdorp aan de beurt. Fu Qingzhu wil het dorp redden en haalt twee dorpsleden over om naar de mystieke Hemelberg te reizen. Daar vragen ze de hulp van meester Shadow-Glow. Hij stuurt  vier van zijn beste leerlingen mee en met ieder een bijzonder zwaard. Samen strijden de zeven zwaarden tegen het bewind.

  Review: Zeven zwaardvechters die een dorp gaan redden. Dat doet de filmkenner al snel denken aan Seven Samurais van Akira Kurosawa (zie boven) en veel critici menen ook dat dit een Chinese remake is van de Japanse klassieker. Maar met zeven krijgers en een dorp houdt de vergelijking wel op. De film is gebaseerd op de roman Seven Swords of Tian van wuxia-novellist  Liang Yu Sheng en maakt deel uit van de Mount Heaven-serie. Regisseur Tsui Hark schuwt geen onthoofdingen en de ledenmaten vliegen je ook om de oren. Dat maakt de film met zijn mooie omgevingen en kostuums toch rauw. Zelfs de fantasievolle, sierlijke gevechten, die kenmerkend zijn voor het wuxia-genre, ogen bruut. Het episch opgezet verhaal diept een aantal karakters en hun onderlinge relaties goed uit, dus het gaat niet alleen om zwaardgevechten.

  De zeven zwaarden zijn bijzonder, elk zwaard heeft een bepaalde eigenschap en ziet er prachtig uit. De wapens van de tegenpartij zijn ook fantasievol, maar lijken eerder martelwerk-tuigen die eigenlijk niet geschikt zijn om mee te vechten. Als je daar overheen kijkt, houd je een aardige martial arts epos over. Wel een typische Tsui Hark film.

  Cast: Donnie Yen, Lau Kar Leung, Charlie Young, Lu Yi, Leon Lai

  Officiële site: www.sevenswordsthefilm.com

  Home » Media » Movies & Swords » Seven Swords