Inloggen:


Gebruikersnaam:
Wachtwoord:
Onthouden?:


Statistieken


Er zijn 0 geregistreerde gebruikers online.
Online gebruikers:

  Totaal aantal leden: 1007
  Ons nieuwste lid is koosbe

  Home » Media » Movies & Swords » Sword in the moon

  Movies & Swords      

  Sword in the moon

  Door Richard

  Kim Ui-Seok

  movies_swordinthemoonPlot: Kyu-Yeop en Ji-Hwan sluiten vriendschap tijdens hun opleiding aan de militaire academie Sword in the Moon. Na hun training worden de vrienden in een verschillend regiment geplaatst. Kyu-Yeop moet om te overleven deelnemen aan een coupe tegen de koning en komt lijnrecht tegenover zijn vriend te staan, die hij vermoordt. Vijf jaar later neemt iemand van de academie wraak.

  Review: De Koreaanse film Sword in the Moon is een mix tussen een Japanse samoeraifilm en een Chinese wuxia-pien. Een verhaal over vriendschap, loyaliteit en eer gemixt met sierlijk zwaardgekletter en prachtige landschappen. De authentieke omgevingen en kostuums zorgen voor mooie plaatjes die de bloederige vechtscènes opfleuren. Het verhaal is helaas flinterdun. Ondanks dat de relatie tussen de personages langzaam met flashbacks duidelijk worden, blijft het voorspelbaar.

  De film vraagt om één emotie: wraak. Dit is dan ook het enige wat de acteurs laten zien. Jammer genoeg kun je je daardoor nauwelijks inleven in een van de karakters en is het voorspelbare verhaal toch moeilijk te volgen. Sword in the Moon moet het dan ook hebben van zijn omgevingen en gevechten, gelukkig zijn die dik in orde.

  Cast: Min-Su Choy, Jae-Hyeon Jo, Bo-Kyeong Kim, Jong-Su Lee, Yeon-Su Yu, Ju-Bong Ki

  Home » Media » Movies & Swords » Sword in the moon