Inloggen:


Gebruikersnaam:
Wachtwoord:
Onthouden?:


Statistieken


Er zijn 0 geregistreerde gebruikers online.
Online gebruikers:

  Totaal aantal leden: 1000
  Ons nieuwste lid is Pedorie

  Home » Media » Books & Swords » Terugkeer van de samoerai

  Books & Swords      

  Terugkeer van de samoerai

  Door Richard

  Takashi Matsuoka

  books_terugkeersamoeraiWat als je de gave hebt de toekomst te zien? Maar wat als je de oneindige toekomst ziet tegelijk met het heden? Dan word je gek. De Okumichi-clan, een adellijke samoerai-familie, staat erom bekend over een voorspellende gave te beschikken. Waanzin komt in deze familie dan ook regelmatig voor. Een origineel vervolg van Takashi's debuut roman Samoerai. Voor hij full-time ging schrijven, werkte Takashi Matsuoka in een Zen-Boeddhistische tempel.

  Plot: De Amerikaanse zendeling Emily Gibson krijgt in 1861 van Genji, heer van de Okumichi-clan, de opdracht een Engelstalige vertaling te maken van de geheime geschiedenis over de profetische gave van de Okumichi's. Wanneer ze aan een nieuwe kist met boekrollen begint, merkt ze dat deze teksten verschillen van de andere. Ze lijken geschreven te zijn door de heks Shizuka, maar vreemder nog: ze lijken geschreven te zijn aan haar.

  Review: Samoerai-legers, ninja's en geisha's in een land vol hoop, liefde, oorlog, verraad en mystiek: Japan, waar de tijd duizend jaar heeft stilgestaan. Na het lezen van het eerste deel ben ik meteen begonnen aan het vervolg. De bloederige veldslagen en gevechten zijn in dit tweede deel een stuk minder aanwezig, hier worden het verhaal, de personages en de onderlinge relaties meer uitgediept. De meeste vervolgen gaan verder waar ze in het eerdere deel zijn gebleven, de Terugkeer van de Samoerai slingert je juist heen en weer door de tijd, voor en na deel een. Toekomst, heden en verleden lijken onlosmakelijk met elkaar verbonden en zelfs een...

  A.W. Bruna, Utrecht 2004
  Hardcover, 400 pagina's
  € 22,95

  ISBN  9022986535

  Home » Media » Books & Swords » Terugkeer van de samoerai