Inloggen:


Gebruikersnaam:
Wachtwoord:
Onthouden?:


Statistieken


Er zijn 1 geregistreerde gebruikers online.
Online gebruikers:

  • Google [Bot]

Totaal aantal leden: 1000
Ons nieuwste lid is Pedorie

Home » Media » Books & Swords » Verhalen van de krijgskunst uit China en Japan

Books & Swords      

Verhalen van de krijgskunst uit China en Japan

Door Richard

Pascal Fauliot/Michel Random

books_verhalenkrijgskunstZesde zintuigen, van een afstand iemand raken met een stoot, oude mannen die veranderen in vechtmeesters en andere 'wonderlijke' gebeurtenissen gebundeld in een boek. In Verhalen van Krijgskunsten presenteert Michael Random een serie verhalen over krijgsmeesters. Sommige verhalen zijn eeuwen oud, andere komen van levende getuigen en foto's. Zoals de verhalen over Aikidogrondlegger Ueshiba Morihei (†1969) van wie er foto's zijn, waar hij als broze, oude man met een glimlach de stoten van een jongeman weerstaat.

Info: Na wat achtergrondinformatie over het boek, vertelt Michel Random over de ontwikkeling van de krijgskunsten. Hij begint in China met de grondlegging van Wushu. Verschillende stijlen komen aan bod en al snel komt de invloed van het boeddhisme naar voren. Van China neemt Random je mee naar Japan waar de Chinezenkunsten omgesmolten worden naar Bujutsu. De verhalen over de meester zijn naar onderwerp verdeeld. Elk hoofdstuk begint met een diepzinnige citaat van  krijgsmeesters als Miyamoto Musashi en Tajima no Kami, karateoprichter Funakoshi Gishen en sensei Ueshiba Morihei grondlegger van Aikido, gevolgd door een inleiding.

Review: Wie meer van de mystieke kant van de vechtkunsten wil weten, raad ik aan dit boek te lezen. Verhalen van Krijgskunst is toegankelijk voor zowel kenners als beginners in de Martial Arts. De verhalen gaan over de meesters in de krijgskunsten uit China en Japan die niet alleen meester zijn in hun vechtkunst, maar bovenal meester zijn over zichzelf. De meeste verhalen zijn waar gebeurt, maar het vooral om de diepere betekenis.

Ankh-Hermes, Deventer 2002
Paperback, 127 pagina’s
€ 13,50

ISBN 9020252003

Home » Media » Books & Swords » Verhalen van de krijgskunst uit China en Japan