Inloggen:


Gebruikersnaam:
Wachtwoord:
Onthouden?:


Statistieken


Er zijn 0 geregistreerde gebruikers online.
Online gebruikers:

  Totaal aantal leden: 1021
  Ons nieuwste lid is martin72

  Home » Sword reviews » Verwante wapens » Review Kama's

  Verwante wapens      

  Review Kama's

  Door Syco

  Tijdens de laatste SFB-dag ben ik gevraagd om een review te schrijven over de kama. In deze review bespreek hoe je om moet gaan met een kama en mijn ervaringen over  het gebruik. Verder bespreek ik nog de tests die ik heb uitgevoerd. Ten slotte is er nog een filmpje met de tests.

   

  Wat is de kama?

  kama'sDe kama lijkt op een zeis maar is dan alleen een stuk kleiner. Het is een beetje te vergelijken met een sikkel. De kama heeft een lichte kromming. Bij de kama is de holle kant geslepen in tegenstelling tot de katana waarbij de bolle kant geslepen is. De kama werd voornamelijk gebruikt als landbouwgereedschap in Azië, om gewassen te oogsten, meestal rijst. Maar werd het ook gebruikt als Martial Art wapen in Indonesië, Maleisië en in China. In de krijgskunst wordt de kama in paren gebruikt. De kama kon daardoor gebruikt worden om de aanvaller te blokkeren, vangen en te ontwapenen. Tegenwoordig is het vechten met de kama terug te vinden in Karate, Taekwon-Do, Pencak silat en sommige kung fu-systemen.

   

  Hoe de kama te hanteren?

  Het is gebruikelijk om twee kama's te hebben in een gevecht, en dit is dus ook gelijk het sterkste punt van het vechten met kama's. Omdat de kama een kort wapen is, is het moeilijk om bij de tegenstander te komen als hij bijvoorbeeld een katanakama's heeft. Met kama's kun je toch voordeel behalen, door bijvoorbeeld met één kama kan aanvallen te blokkeren/opvangen waardoor je met de tweede kama toe kan slaan. De kama's kan je op een aantal manieren vasthouden. Het meest gebruikelijk is het onderaan beetpakken van de kama met de punt naar voren. Waardoor  er een hoek van 90° tussen je arm en de kama is. Hierdoor kan je horizontale, verticalen en diagonalen slagen maken. Een tweede manier om de kama’s beet te pakken is door het lemmet langs je onderarm te houden, met de punt naar voren. Het handige hiervan is dat je iets soortgelijks als een Tonfa hebt. Je kan gemakkelijk slagen blokkeren door je arm als verdediging te gebruiken want de kama beschermt dan je arm. Nu is het ook mogelijk om te wisselen tussen deze manieren van vast houden. De ene kama normaal en de andere kama onderhands, en zo kan je in het gevecht wisselen van greep. Hierdoor is de kama erg veelzijdig. De kama kan je gebruiken door met de punt een slag te maken in je tegenstander. maar het is ook mogelijk om een snij beweging te maken. Het belangrijkste bij het maken van slagen of snijbewegingen met de kama is dat je een haal beweging moet maken. Dus je gaat met de kama naar de tegenstander toe en trekt de kama dan weer terug. Op deze manier kan je het beste gebruik maken van de kama.

   

  Mijn ervaring met de kama

  Mijn ervaringen met het trainen en doorhakken van melkpakken met kama's. Bij het trainen met de kama's viel het mij op hoe veelzijdig de kama's zijn, de mogelijkheden zijn erg groot. Dit komt omdat je twee wapens hebt, maar hier zit ook gelijk het gevaar Puntaangezien je erg makkelijk je zelf kan verwonden doordat je jezelf snijdt aan een van de kama's met een beweging. Het vereist dus veel training om de kama's goed en veilig te kunnen hanteren. Bij het doorhakken van melkpakken is het erg belangrijk dat je de haal beweging, die ik eerder heb besproken goed uitvoert. Het is makkelijk om een snee te maken in het melkpak, maar om het melkpak in zijn geheel door te snijden. Moet je met de kama achter het pak komen en dan naar voren trekken. Dit is behoorlijk moeilijk is en vereist enige oefening.

   

  Tests 

  De tests die ik uitgevoerd hebt op de kama's doorstonden ze goed. De kama's zijn erg licht waardoor ze makkelijk te hanteren zijn. Ze zijn ook erg scherp waardoor het geen probleem is om backyard cutting mee te doen. De kama kwam ook een heel eind in het telefoonboek. Wat inhoudt dat je er dodelijke schade kan aanrichten op een aanvaller. Het blad van de kama is alleen niet erg dik. dat is een nadeel waardoor je makkelijk het blad krom/stuk kan slaan.

  SnijtestenScherpte


  Conclusie

  De kama is een prima wapen voor in een gevecht. Het is een groot voordeel dat je er twee wapens hebt. hierdoor heb je heel veel mogelijkheden. Je moet alleen erg goed getraind en ervaren zijn om goed om te kunnen gaan met de kama's. Ik vond het leuk om met de kama's te trainen en wat backyard cutting te doen. Je moet alleen goed weten waarmee je bezig bent aangezien de kans groot dat je jezelf verwond zodra je met twee kama's tegelijk gaat trainen. Het is wel moeilijk en vereist enige oefening, maar het is een leuke afwisseling met de katana. Dus ik raad iedereen aan die eens wat anders wil, kama's aan te schaffen en daar eens mee proberen te trainen.

  Specificaties gebruikte kama's:

  • Blad lengte:  16,5 cm
  • handvat lengte: 45 cm
  • Gewicht: 0,2 Kg per stuk
  • Prijs: € 25,-

   

   

   

  Filmpje met tests en oefeningen kama's:

   

   

   

   

   

   

  Home » Sword reviews » Verwante wapens » Review Kama's