Inloggen:


Gebruikersnaam:
Wachtwoord:
Onthouden?:


Statistieken


Er zijn 0 geregistreerde gebruikers online.
Online gebruikers:

  Totaal aantal leden: 1018
  Ons nieuwste lid is AnoukDP

  Home » Sword reviews » Verwante wapens

  Verwante wapens      

  Review Kama's

  Syco

  Tijdens de laatste SFB-dag ben ik gevraagd om een review te schrijven over de kama. In deze review bespreek hoe je om moet gaan met een kama en mijn ervaringen over  het gebruik. Verder bespreek ik nog de tests die ik heb uitgevoerd. Ten slotte is er nog een filmpje met de tests.

   

  De kama lijkt op een zeis maar is dan alleen een stuk kleiner. Het is 

  Lees verder…

  Hungarian Base A ruiterboog

  St.Timmy

  Zoals de naam al zegt is een ruiterboog van nature bedoeld om vanaf een paard te worden gebruikt, dit is immers veel makkelijker en dus effectiever met een boog die zeer kort van constructie is. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat met een ruiterboog niet vanuit staande positie kan worden geschoten. Sinds relatief korte tijd is de ruiterboog erg "in" bij veel traditonele schutters, en erg geliefd 

  Lees verder…

  De Cold Steel AK-47

  ti-lite

  Al gedurende enkele jaren draag ik de AK-47 van Cold Steel als every day carry bij me. Ik gebruik dit zakmes voor een groot scala aan dingen. Van het snijden van papier, touw en leer tot het maken van aanmaakhoutjes voor een BBQ. Hij heeft me nog geen moment in de steek gelaten. Daarom leek het me eens leuk om dit mes te testen.

  De Cold Steel AK-47

  Het 

  Lees verder…

  De Kukri

  katana

  Bon, de kukri, (alternatieve spellingswijze kukhuri). De origine van dit mes is te vinden in Nepal, alwaar het tal van functies vervult, gaande van alledaags werkinstrument tot verzamelobject tot (meest voor de hand liggend) wapen.
  Karakteristiek voor dit mes is de voorwaartse kromming, die enigszins onnatuurlijk kan lijken, het ontbreken van een stootplaat en de uitsparing tussen het lemmet 

  Lees verder…

  Zeven lobbige Mace van Cas Iberia

  ti-lite

  Veel liefhebbers van middeleeuws wapentuig kennen het bovengenoemde voorwerp wel in één of andere vorm; van zeer eenvoudig tot extravagant. De mace is vooral geliefd omdat hij makkelijk te maken, simpel te hanteren en zeer doeltreffend is. Deze review behandelt de seven flanged mace (XH2045) uitvoering van Cas Iberia.

  De mace is uitgevoerd in een zwart metaal met zilverachtige 

  Lees verder…
  Home » Sword reviews » Verwante wapens