Inloggen:


Gebruikersnaam:
Wachtwoord:
Onthouden?:


Statistieken


Er zijn 0 geregistreerde gebruikers online.
Online gebruikers:

  Totaal aantal leden: 1018
  Ons nieuwste lid is AnoukDP

  Home » Sword reviews » Functioneel

  Sword reviews      

  Cheness iaito type 8

  littlesamurai

  Ongeveer een jaar gelden heb ik de cheness type 8, 1045 iaito aangeschaft. Het is een erg mooi degelijk zwaard voor het bedrag wat ik er voor betaald heb. Het zwaard is gemaakt voor iai. Maar aangezien het zwaard een gewicht heeft van een "echte" shinken , is het zwaard niet geschikt voor intensief gebruik, omdat je je gewrichten er makkelijk mee kan overbelasten.

   Lees verder…

  De Talhoffer

  Eamane

  De Talhoffer is een anderhalfhandig re-enactmentzwaard. Hij heeft een mooi, slank, recht lemmet, een stevige stootplaat en een peervormige pommel. Hij is verkrijgbaar in verschillende varianten, wat betreft de grip. Je hebt hem omwonden met glad, zwart leer. Wat voor mij een nadeel is aangezien ik dan het gevoel heb dat hij ieder moment uit mijn handen kan glippen als ik een beetje zweethanden 

  Lees verder…

  Citadel Yoshi katana

  linknl

  Ik heb deze katana een paar dagen geleden gekregen via Showato. Het is een goed gebouwde katana met mooie materialen en afwerkingen. De sageo is achtergebleven in de winkel; die is er dus wel alleen niet voor de review.

  Citadel Yoshi katana

  De fuchi en zijn higo stijl 

  Lees verder…

  Konron katana getest tot op het bot

  ti-lite

  Dave, van de Samurai-Sword-Shop heeft mij de mogelijkheid geboden om de Konron 9260 Katana te testen. Ik heb de versie zonder de bo-hi getest. Ik zal eerst de globaal de looks en afwerking van de katana beschrijven. Daarna komt het echte werk aan de beurt. De tests, iets waar deze katana’s voor gebouwd zijn.

  De eerste indruk van de Konron is een goede. Het voelt allemaal degelijk aan. 

  Lees verder…

  Cold Steel bokken put to the test

  Kubikiri Asa

  Cold Steel doet nogal “boude” uitspraken in hun advertentie voor de bokken;
  "Authentic Kashi wood bokkens are still used today, but are becoming quite costly. They also have the disadvantages, being made of wood, that they may rot, crack split or splinter. Our bokken is made of the heaviest grade polypropylene available and closely duplicates a real Katana in length, size, 

  Lees verder…

  √Č√©nhander voor re-enactment

  ti-lite

  Ik heb voor deze review gekozen voor een simpele éénhander, die geschikt is voor het re-enactment gebruik. Nu wil ik wel eens weten wat een dergelijk re-enactment zwaard aan kan. Dit is dus meer dan ik gedacht had.

  Het is inderdaad een simpel zwaard, zonder veel poespas. Gemaakt uit koolstofstaal. De pareerstang en de pommel zijn van gewoon staal gemaakt. Het handvat is van 

  Lees verder…

  Bamboo vs. Golden Sakura

  Bugeisha

  Begin oktober heb ik via dit forum de Bugei Bamboo van Bendaman gekocht. Het zwaard was overigens als nieuw; Bendaman bedankt! Naast de Bamboo heb ik nog een shinken: de Golden Sakura van Liveblade. Omdat dit het enige vergelijkingsmateriaal is dat ik heb, leg ik de Bamboo naast de Golden Sakura. Beide katana zitten in het topsegment van productiezwaarden.

  Boven de 

  Lees verder…

  Masahiro katana: niets meer dan een wallhanger?

  ti-lite

  De een noemt het een decoratief stuk of zelfs een prul, de ander noemt het een gedegen instapmodel om snij oefeningen mee te verrichten. Op diverse (internationale) fora en verkoopsites zijn de meningen over de Masahiro katana's sterk verdeeld. Hans (ti-lite) onderwerpt het zwaard daarom aan een aantal tests.

  Zoals de titel van deze recensie aangeeft heb ik de Masahiro katana (of Masahiro 

  Lees verder…

  Battle of the katana's

  ti-lite

  Cheness O Katana versus Cold Steel O Katana

  De Cheness O Katana en de Cold Steel O Katana zijn twee grote zwaarden uit ongeveer dezelfde prijsklasse. Beide katana’s zijn langer en zwaarder dan de standaard versies. Deze zwaarden zijn bedoeld voor lange mensen en voor het zwaardere snijwerk. Deze recensie vergelijkt beide zwaarden visueel, technisch en praktisch.

    

  Lees verder…

  Paul Binns anderhalfhander

  Frank

  Het is een groot zwaard en je moet wel redelijk gespierd zijn om het met één hand te kunnen gebruiken. Met twee handen gaat het trouwens een stuk makkelijker. Het zwaard ziet er erg indrukwekkend uit en is het grootste zwaard dat ik tot nu toe heb gekocht. Het gaat hier om een veertiende-eeuwse anderhalfhander. Het zwaard is gemaakt door de Engelse smid Paul Binns; www.paul-binns-swords.co.uk.

   Lees verder…

  David Hare Pompeii gladius

  Frank

  Het idee voor de gladius ontstond waarschijnlijk tijdens de Punische oorlogen waarbij de Romeinen het in Spanje tegen Carthago opnamen. Ze werden geconfronteerd met Spaanse huurlingen die een nieuw soort kortzwaard gebruikten. De gladius werd daardoor ook wel gladius Hispaniensis ("het Spaanse zwaard") genoemd.

  De gladius (van knop tot punt) is ongeveer 69 cm (de kling ongeveer 50 cm), en 

  Lees verder…

  Bugei Samurai katana

  Frank

  Bugei is een Amerikaans bedrijf dat samenwerkt met Paul Chen van Hanwei, hun zwaarden worden dan ook door dezelfde smeden gemaakt als die van Hanwei, maar dan met een hogere kwaliteit en een betere controle. Ook zijn het op zichzelf staande ontwerpen en dus niet zomaar veredelde versies van Hanwei zwaarden.

  De service van Bugei is goed en je krijgt snel en duidelijk antwoord op je vragen. 

  Lees verder…

  De Hanwei practicals

  Richard

  Een bespreking en vergelijking van de practical katana, practical plus wakizashi en practical tanto van Hanwei/Paul Chen.

  Door de prijs/kwaliteit verhouding zeer geliefd bij beginnende katana liefhebbers: de practical serie van Hanwei. De hier volgende review gaat niet over het gebruik van de zwaarden.

  Een katana zonder poespas, plain and simple. Als je niet te veel geld uit wilt 

  Lees verder…

  Samurai Zwaarden van Paul Chen

  dave

  Een bespreking Paul Chen's Japanse samurai-zwaarden assortiment.

  De Japanse katana lijn van Hanwei/Paul Chen is te verdelen in drie categorieën:

  Practical serie; Pro serie; Gevouwen serie.

  De zwaarden uit de practical serie zijn eigenlijk ideaal voor de beginnende beoefenaar en verzamelaar en hebben zowat de beste prijs / kwaliteit verhouding op de markt. De lage aankoopprijs 

  Lees verder…

  Flexible Straightsword

  Richard

  Een bespreking van het flexibele rechtzwaard van Paul Chen / Hanwei.

  Het flexibele rechtzwaard is ontwikkeld voor de moderne wushu beoefenaar die aan wedstrijden doet en dagelijks traint. Het lemmet is gemaakt van veerstaal en is flinterdun. Dat maakt het zwaard super licht van gewicht en zorgt voor een harde klap wanneer je een steek maakt.

  Aan het ontwerp van het rechtzwaard is 

  Lees verder…
  Home » Sword reviews » Functioneel